Ben weer terug

Vanaf juli 2014 hebben we het ritme van een maandelijkse zangmiddag in het MIC-Studiecentrum te Baarn tijdelijk onderbroken door familieomstandigheden bij mij. Ook de opname van de cd “Een Plaats In Jou” werd opgeschort.

Mijn dierbare, dappere zus Rita Vlijmincx-Giannuzzi is op 30 oktober 2014 overleden,
drie jaar nadat de eerste symptomen van ALS zich aandienden.

Met een kort in memoriam –zie hieronder-  wil ik je deelgenoot maken van het liefdevolle leven van Rita en van de afgelopen periode dat ik haar, samen met haar jongste dochter
-Rita’s mantelzorger- en andere familieleden en hulpverleners, verzorgde.
Een kostbare tijd die de waarde van Werkboekles 108 tastbaar heeft gemaakt:
geven en ontvangen zijn in waarheid één (Een Cursus In Wonderen® WdI.108).
Ook op deze plaats wil ik iedereen die ons met gedachten, gebeden, kaarten en kaarsen heeft gesteund van harte bedanken.
Het was Rita’s wens dat na haar dood niet alleen donaties aan ALS-research gegeven zouden worden, maar ook aan haar geliefde werkplek Het Fountain Centre -zie verderop.

Rita FC 2 portret

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In memoriam Rita Vlijmincx-Giannuzzi  ӿ 15 juli 1948  † 30 oktober 2014

Rita leefde haar passie om anderen te helpen met veel energie en creativiteit uit. Geen wonder dat ze koos voor de gezondheidszorg en ze werd verpleegster, later therapeut.

De inspiratiebronnen waaruit ze daarbij putte weerspiegelen haar ontwikkeling: eerst de medische, vervolgens de holistische en tenslotte de spirituele benadering.

Naast een intensief gezinsleven -veel reizen en verhuizen in het kielzog van haar echtgenoot Alfonso die voor een internationale hotelketen werkte- maakte ze tijd voor anderen die het moeilijk hadden. Zo nam ze regelmatig familieleden en kinderen van vrienden in huis. In 2005 overleed haar man na een uiterst kort ziekbed aan kanker.
Toen haar twee dochters het ouderlijk nest verlaten hadden, vond Rita haar plek in Engeland waar ze zich ook professioneel weer aan haar passie wijdde.
In het Fountain Centre, een afdeling van het Royal Surrey County Hospital te Guildford voor alternatieve behandelingen voor kankerpatiënten, werkte ze met oneindig plezier als lymfedrainage- en Feldenkraistherapeut.

In hetzelfde ziekenhuis werd Rita 8 oktober 2014 opgenomen vanwege toenemende ademhalingsproblemen ten gevolge van de ziekte.
Wij -haar naaste familieleden- werden vrijwel permanent op de afdeling toegelaten om haar de zorg te geven die we haar gunden; buren, haar Fountain Centre- en kerkvrienden waren welkom voor behandeling, bemoediging en gebed.
Tot het laatste toe bleef Rita zelf anderen bemoedigen en oproepen hun leven onder Leiding van de Heilige Geest te plaatsen. Al had ze het vermogen tot spreken verloren, haar to-the-point iPad-teksten, haar gebaren, maar vooral haar sprekende, stralend blauwe ogen lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.


Drie weken later overleed ze in haar slaap, omringd door ons, haar naaste familie.
Ik ben vol vertrouwen dat zij ontwaakt uit de droom en één met haar Schepper is.

Met Liefde, Ben.

Hymalayas 447

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>