Profiel

Ben (28-09-2013) foto: Menko Been

Welkom!

In 2008 ben ik (kunstzinnig therapeut, PGB-begeleider, muziekdocent, componist en zanger) op het pad van Een Cursus In Wonderen gekomen. Tijdens een workshop van Koos en Doris Janson ontmoette ik Wilma Vermij, die teksten uit de Cursus op muziek had gezet. Op haar verzoek heb ik deze melodieën van akkoorden voorzien.

De vraag van deelnemers aan een volgende workshop om het centrale gebed zingbaar te maken, vormde het begin van een sindsdien doorgaand proces van componeren, samen zingen, bijschaven en weer delen in samenzangactiviteiten.

In maart 2011 presenteerde ik de cd “Het Licht Is Gekomen” voorafgaand aan een lezing van Koos Janson. Deze vond plaats in het kader van de maandelijkse ontmoetingszondag van het landelijk platform voor Cursusstudenten en -geïnteresseerden Miracles In Contact (MIC) in Amersfoort.
Toen ik na zo’n bijeenkomst een liedje van de Beatles inzette, was dat voor Anja van Os het moment om achter de boekentafel vandaan te komen en spontaan een tweede stem in te zetten. Onze gedeelde voorkeur voor harmonieuze popmuziek weerspiegelde zich in het tweestemmig en in canon-vorm zingen van Cursusteksten.

Door de samenwerking met Anja werd mijn muziek meditatiever en verstilder. Het resultaat daarvan is te horen in een deel van de composities op de cd “De Sleutel Tot Geluk”, die eind 2012 uitkwam.

Vanaf begin 2013 verzorg ik maandelijks een zangmiddag in het MIC-Studiecentrum in Baarn en vanaf recenter datum zing ik met enige regelmaat aansluitend op de bijeenkomst van een Cursusgroep onder leiding van Debby Kamp in Zwolle samen met deelnemers.

Eind 2015 is de derde cd in de serie Een Cursus in Wonderen® Verklankt verschenen, onder de titel “Een Plaats In Jou – Cantates”.

Klik op ‘cd’s‘ om genoemde cd’s te bestellen.

Contactgegevens:
eencursuszingen@gmail.com

Reacties zijn gesloten.